Start bouw, maar ook vertraging?

afgelopen vrijdag hebben de bewoners en geïnteresseerden weer een nieuwsbrief ontvangen over het Tuinbuurt Vrijlandt project. Hierin een leuk interview met de eerste kopers van het deelplan Granpré Molière en het goede nieuws dat de omgevingsvergunningen van de koopwoningen van fase 1 zijn onherroepelijk geworden en hiermee aan alle voorwaarden is voldaan om de bouw te kunnen starten.

Op 22 december wordt er dan ook de eerste paal geslagen. Normaal wordt van deze gelegenheid gebruikt gemaakt om een feestelijke bijeenkomst te organiseren met de kopers. Helaas zal het deze keer een online bijeenkomst worden. Uiteraard hopen we wel dat het ons in staat stelt kennis te maken met andere bewoners.

Naast dit goede nieuws, toch ook voor vele het minder goede nieuws dat er gestart wordt met de bouw van de huurwoningen, en volgens de nieuwsbrief de start van bouw van de koopwoningen nogmaals is uitgesteld. Dit keer tot “medio 2022”. Enige uitleg over deze vertraging ontbreekt helaas. Hopelijk heeft dit geen effect op de geplande opleverdatum. Hierover dus later meer.

Ondertussen wordt momenteel de grond gereed gemaakt voor de start van de bouw van het appartementencomplex.